Ki? Hol? Mikor? Mit? Miért?

A nevem Kincső és Isten gyermeke vagyok.
Ezt az évemet Németországban töltöm, ahol a Liebenzelli Misszió egy fiataloknak létrehozott rövidtávú missziós programjának, az impact-nak a keretében szolgálhatom Istent.
Csak arról tudok beszámolni, amit láttam, tapasztaltam.

2017. február 19., vasárnap

A 3. pont

Jézus meghalt értem


Az igazságos büntetés a bűneinkért, minden rossz dologért, amit valaha tettünk, a lelki halál, az Istentől való elválasztás. Az ószövetségi időkben Isten megengedte, hogy állatokat áldozzanak fel az emberek bűneiért és elfogadta a kiontott vért az emberek élete helyett. De már kezdetek óta volt Istennek egy végleges terve ehelyett. Egyetlen áldozat, mely elégtétel lehet mindenki bűnéért, mely igazságot tehet.

A terv úgy nézett ki, hogy elküldi egyetlen fiát, Jézust, aki maga is Isten volt, hogy emberként megszülessen és itt éljen a földön egy teljesen tökéletes, bűntelen életet, aminek végén önként felajánlja a saját életét, mint áldozatot a bűneinkért. Nem csak a halált vállalta, hanem az Istentől való elszigetelődést, egyedül ekkor volt Jézus teljesen elzárva az Atyjától.

Erről évszázadokkal korábban Ézsaiás mondott próféciát: „Mindnyájan tévelyegtünk, mint juhok, mindenki a maga útját járta. De az Úr őt sújtotta mindnyájunk bűnéért.” (Ézsaiás 53;6)

És ez az, amit tett. A tény, hogy Jézus élt és járt ezen a földön, történelmileg tagadhatatlan. Több bizonyíték van Jézus létezésére, mint Július Cézáréra. Betlehemben született, ácsként nevelkedett és egy tökéletes életet élt, sosem vétkezett. Szerette és gyógyította az embereket, tanította őket. Majd hamisan megvádolták és keresztre feszítették. Mindezt szándékosan tette, mert annyira szeretett téged, hogy meg akart menteni az ítélettől, amit érdemelsz. A Zsidókhoz írt levél 12. részének 2. verse ezt így mondja: „…(Jézus), aki az előtte lévő öröm helyett – a gyalázattal nem törődve – vállalata a keresztet…”. Aztán Jézus 3 nap után visszajött az élők közé, a pokol nem tudta foglyul ejteni Isten fiát.

Ezt a csodálatos tervet jól írja le az egyik legismertebb igehely, a János 3;16-18: „Mert úgy szerette a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Mert az Isten nem azért küldte el a Fiút a világba, hogy elítélje a világot, hanem, hogy üdvözüljön a világ általa. Aki hisz őbenne, az nem jut ítéletre, aki pedig nem hisz, már ítélet alatt van, mert nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében.”


Gondolhatnád, hogy itt lényeg vége, de van még egy pont, a legfontosabb, ami különbséget tesz élet és halál között. Jöjjön a 4. pont!


Innen fordítottam: http://www.the4points.com/uk/about_the4points.php?page=PT3

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése