Ki? Hol? Mikor? Mit? Miért?

A nevem Kincső és Isten gyermeke vagyok.
Ezt az évemet Németországban töltöm, ahol a Liebenzelli Misszió egy fiataloknak létrehozott rövidtávú missziós programjának, az impact-nak a keretében szolgálhatom Istent.
Csak arról tudok beszámolni, amit láttam, tapasztaltam.

2017. február 12., vasárnap

A 2. pont

Bűnös vagyok



A Római levél 3;23 azt mondja: „mindenki vétkezett, és híjával van az Isten dicsőségének”. Ami azt jelenti, hogy egyetlen ember se képes megfelelni Isten tökéletes mércéjének, jóságban és igazságosságban. Elbuktunk, mert a magunk módján tettünk dolgokat, nem pedig az Isten útján. Ellenszegültünk az útmutatásának, melyet a Bibliába és a lelkiismeretünkbe írt. Isten törvénye olyan, mint egy üvegtábla, vagy törött, vagy nem. Nem jó azt hazudni, hogy „Csak hazudtam, de sosem loptam.” Jakab 2;10-ben az áll: „Mert aki valamennyi törvényt megtartja, de akár csak egy ellen is vét, az valamennyi ellen vétkezett.” Lehet gyilkosság, vagy csak jóindulatú hazugság, lehet házasságtörés vagy csak irigység, minden bűn megakadályoz minket, hogy megugorjuk Isten mércéjét, és mindnek következménye és büntetése van.

A bűn következményei számosak. Ha hazudunk, elkaphatnak ezzel kapcsolatokat és bizalmakat lerombolva. Ha lopunk, elkaphatnak és beperelnek. De a bűn legkomolyabb következménye, hogy elszigetel minket Istentől és a kapcsolattól, amelyet azért teremtett, hogy vele legyünk. Ézsaiás azt írja az 59. rész 2. versében: „hanem a ti bűneitek választottak el titeket Istenetektől, a ti vétkeitek miatt rejtette el orcáját előletek, és nem hallgatott meg.” Gondolkodtál valaha, miért tűnik Isten olyan távolinak?

De még komolyabb a bűn büntetése. A Római levél 6. részének 23. részében az áll: „Mert a bűn zsoldja a halál” azaz a halál, amit a bűnért érdemelsz. A nem fizikai halál, elvégre az elkerülhetetlen mindannyiunknak. Ez az alapvető statisztika, 1-ből 1 meghal. A Biblia lelki haláról beszél, ami feltételezi, hogy nem csak testek vagyunk, hogy van lelkünk vagy szellemünk, amely kitart még a testünk halála után is. Nem teljesen világos, hogy ténylegesen mit is jelent számunkra a lelki halál, de az egészen biztos, hogy pontos ellentéte Isten tervének, hogy a lelkünk örökre az ő jelenlétében maradjon, a Biblia ezt mennyországnak nevezi.

Szóval mindannyiunknak egy elég nagy problémája akadt. Mind vétkeztünk, s mivel Isten tökéletesen igazságos, mindünknek szembe kell néznie a lelki halállal, az örök Isten nélküli léttel, amit a Biblia pokolnak nevez.


Ha ez elszomorít, akkor örülni fogsz, ha megtudod, hogy pont, amiért annyira szeret téged, Isten még szomorúbb volt ettől a helyzettől (2 Péter 3;9) Jöjjön a 3. pont.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése