Ki? Hol? Mikor? Mit? Miért?

A nevem Kincső és Isten gyermeke vagyok.
Ezt az évemet Németországban töltöm, ahol a Liebenzelli Misszió egy fiataloknak létrehozott rövidtávú missziós programjának, az impact-nak a keretében szolgálhatom Istent.
Csak arról tudok beszámolni, amit láttam, tapasztaltam.

2017. január 22., vasárnap

A szavak nélküli könyv


Van egy könyv, melybe egyetlen szó sincs írva mégis egy csodálatos történetet mesél el. A szavak nélküli könyv a színekkel mondja el a történetet.

Ez a történet réges-régen kezdődik, mikor még nem volt semmi és senki, csak Isten. Isten megteremtette a világot, szavára a semmiből született minden. Egész jó volt, mondhatni tökéletes. Béke uralt mindent és az embereknek közvetlen kapcsolatuk volt Istennel. Egyszerűen csak odamehettek hozzá és beszélgethettek vele. Ez a tökéletesen csodálatos világ Isten királysága volt. Ő uralkodott minden felett, volt koronája, pompás ruhája és az ő szemében minden értékesnek találtatott. Az ARANY a mi fenséges Istenünket jelenti a könyv első lapján.

De akkor valami történt. A FEKETE az ARANY ellentéte és minket, embereket szimbolizál. Az emberek tettek valami nagyon rosszat, ezért vannak bűneink. Ez a FEKETE mind az a sötétség, ami az életünkben van. Nem mi vagyunk rosszak, hiszen Isten minket is jónak teremtett, de sok bűnt hordozunk magunkkal/magunkban. Ezek pedig elválasztanak Istentől, hisz az ARANY minden csodálatos tulajdonsága nem illik a szennyes FEKETÉHEZ, ahogy a fenséges Isten és a bűnös ember sem illik össze.

De Isten ezt nem akarta, nem akarta, hogy soha többé ne beszélhessünk vele, ezért kiagyalt egy titkos megmentési tervet. Elküldte egyetlen fiát értünk. A PIROS Jézus vérét jelképezi, ami értünk ontatott ki a golgotai kereszten. Jézus, Isten fia akkor vette magára minden bűnünket, ott hozott minden embernek bűnbocsánatot.

Mikor Jézus eltörölte minden bűnünk, akkor minden FEKETESÉG egyszerre eltűnt és csak a FEHÉR maradt a helyén. Minden bűn, amit valaha elkövettünk, vagy amiben jelenleg élünk, sőt még az eddig el nem követett bűneinket is mind elvette Jézus ebben a pillanatban és FEHÉRRE mosott minket vérével. Így teljesen megtisztultunk és újra lehetőségünk van Istenhez menni és közvetlenül beszélgetni vele.


De ez még nem a vége. Egy keresztyénnek növekednie is kell. Nem maradhatunk ugyanabban az állapotban örökké, hanem ahogy a magok növekednek a földben, úgy nekünk is növekednünk kell a hitben. Ezt a növekedést jelenti a ZÖLD.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése