Rákóczi túrós
15 szelet:
·
Tészta-Teig:
o
50g
porcukor-Kastorzucker
o
100g vaj-Butter
o
150g
búzaliszt-Weizenmehl
·
Sárgabarack
lekvár/dzsem-Aprikosamarmelade:
o
30g kenéshez
o
400g tetejére hab
közé
·
Túrótöltelék-Quarkfüllung:
o
1400g tehéntúró
(félzsíros)-Quark
o
140g
búzadara-Grieß
o
280g
Kristálycukor-Kristallzucker
o
1 db tojás-Eies
o
1 db citrom
reszelt héja-abgelegte Schale von Zitrone
·
Tojáshab-Baiser:
o
100g
kristálycukor-Kristallzucker
o
100g tojásfehérje-Eiweiß
Elkészítés:
·
A
linzertészta hozzávalóit összegyúrjuk. Csak éppen addig gyúrjuk, míg összeáll!
·
Nyújtsuk
egyenletes vastagságú lappá a linzertésztát, majd fektessük egy 20x30 cm-es
sütőformába. Szurkáljuk meg, ezután tegyük légkeverés nélkül a 200 C-ra
előmelegített sütőbe, és süssük aranybarnára pár perc alatt.
·
A
túrótöltelék hozzávalóit mérjük egy üstbe, és kézzel, vagy géppel alaposan
dolgozzuk össze.
·
A
kisült, kihűlt linzerlapot vékonyan kenjük meg baracklekvárral, majd a
túrótölteléket egyenletesen kenjük el rajta. Ezt tegyük be a sütőbe 180 C-ra,
40 percre, légkeverés nélkül.
·
Ha
a túró kisült, vegyük ki a sütőből, és a tojásfehérjét a cukorral verjük kemény
habbá, majd szedjük habzsákba.
·
Szedjük
a baracklekvárt is habzsákba, majd a kisült túrótöltelékre felváltva csíkozzuk
fel a baracklekvárt, és a fehérjehabot. Ha megvagyunk, tegyük vissza a sütőbe,
ismét 200 C-ra, légkeverés nélkül 20-25 percre.
·
Ha
kisült, hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése