Ki? Hol? Mikor? Mit? Miért?

A nevem Kincső és Isten gyermeke vagyok.
Ezt az évemet Németországban töltöm, ahol a Liebenzelli Misszió egy fiataloknak létrehozott rövidtávú missziós programjának, az impact-nak a keretében szolgálhatom Istent.
Csak arról tudok beszámolni, amit láttam, tapasztaltam.

2016. november 20., vasárnap

Rákóczi túrós

Rákóczi túrós

15 szelet:
·         Tészta-Teig:
o   50g porcukor-Kastorzucker
o   100g vaj-Butter
o   150g búzaliszt-Weizenmehl
·         Sárgabarack lekvár/dzsem-Aprikosamarmelade:
o   30g kenéshez
o   400g tetejére hab közé
·         Túrótöltelék-Quarkfüllung:
o   1400g tehéntúró (félzsíros)-Quark
o   140g búzadara-Grieß
o   280g Kristálycukor-Kristallzucker
o   1 db tojás-Eies
o   1 db citrom reszelt héja-abgelegte Schale von Zitrone
·         Tojáshab-Baiser:
o   100g kristálycukor-Kristallzucker
o   100g tojásfehérje-Eiweiß

Elkészítés:
·         A linzertészta hozzávalóit összegyúrjuk. Csak éppen addig gyúrjuk, míg összeáll!
·         Nyújtsuk egyenletes vastagságú lappá a linzertésztát, majd fektessük egy 20x30 cm-es sütőformába. Szurkáljuk meg, ezután tegyük légkeverés nélkül a 200 C-ra előmelegített sütőbe, és süssük aranybarnára pár perc alatt.
·         A túrótöltelék hozzávalóit mérjük egy üstbe, és kézzel, vagy géppel alaposan dolgozzuk össze.
·         A kisült, kihűlt linzerlapot vékonyan kenjük meg baracklekvárral, majd a túrótölteléket egyenletesen kenjük el rajta. Ezt tegyük be a sütőbe 180 C-ra, 40 percre, légkeverés nélkül.
·         Ha a túró kisült, vegyük ki a sütőből, és a tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá, majd szedjük habzsákba.
·         Szedjük a baracklekvárt is habzsákba, majd a kisült túrótöltelékre felváltva csíkozzuk fel a baracklekvárt, és a fehérjehabot. Ha megvagyunk, tegyük vissza a sütőbe, ismét 200 C-ra, légkeverés nélkül 20-25 percre.

·         Ha kisült, hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése